سئو چیست؟
سئو چیست؟
همه ما وقتی میخواهیم محصولی را به صورت آنلاین خرید کنیم یا درمورد چیزی اطلاعاتی بدست بیاوریم، به اولین جایی که مراجعه میکنیم، سایت و سرچ گوگل است. قطعا دیدید وقتی کلمه یا جمله ای را در گوگل سرچ میکنید، چندین وب سایت، مرتبط با موضوع شما وجود دارد که به عنوان نتیجه گوگل به شما نمایش می دهد. اما سوالی در اینجا مطرح میشود. آیا این سایت ها به صورت شانسی و تصادفی توسط گوگل نمایش داده می شود؟ و بصورت اتفاقی به رتبه های بالای گوگل رسیده اند؟ قطعا اینطور نیست. در پشت پرده نتایج و رتبه ها تکنیک های زیادی نهفته است. که با سئو پیاده سازی شده اند. و جواب آن در سئو چیست می باشد.
در نتیجه برای اینکه بتوانید وب سایتی داشته باشید که در ابتدای نتایج جستجو داشته باشید مجبور هستید که در سایت خود تغییراتی اعمال کنید. پس نیاز به چیزی دارید که بتوانید این کار را انجام دهید. سئوی سایت همان چیزی است که به آن نیاز دارید تا به نتایج برتر موتورهای جستجو برسید.
اما قبل از آنکه بگوییم باید چه کارهایی را روی سایت خودتان انجام دهید تا به نتایج اول جستجو برسید. لازم است در مورد سئو و نحوه عملکرد موتورهای جستجو اطلاعاتی داشته باشید. ما در این مقاله به طور کامل درمورد سئو سایت، انواع سئو، اهمیت آن برای کسب و کارها و موارد مرتبط دیگر صحبت می کنیم، پس تا آخر مقاله سئو چیست از بخش آموزش سئو یادگیری آنلاین با ما همراه باشید.
موتور جستجو چیست؟
موتور جستجو (Search Engine) شبیه یک واسطه بین کاربران و وب سایت ها هستند. در واقع موتور جستجو دارای ساختارهای به هم پیوسته می باشد، که با یکدیگر کار میکنند. و بر اساس کلمه ها و یا جملاتی که کاربران جستجو می کنند. مطالب مرتبط و برتر در وب سایت را رتبه بندی کرده و به شما ارائه میکند.
حرف از موتور جستجو که می شود، خیلی ها نام گوگل را بیاد می آورند، اما شاید تعجب کنید که به جز گوگل موتورهای جستجوی دیگری هم وجود دارند. اما البته که طبیعی هم هست همه گوگل را بشناسیم. زیرا گوگل چیزی حدود 86% از سهم بازار جستجو را به خود اختصاص داده است. اما باید بدانید که سئو فقط مختص گوگل نمی باشد. پس باید به عنوان یکی از مفاهیم سئو، با محبوب ترین موتورهای جستجوی جهان نیز آشنا شوید.
انواع موتورهای جستجو
به چز گوگل موتورهای جستجو دیگری هم وجود دارد. مانند: یوتیوب، آمازون، بینگ، یاهو، یاندکس و Baidu که بعنوان محبوب ترین موتورهای جستجوی در دنیا شناخته می شوند.
موتور جستجو چگونه کار میکند؟
تمامی کار موتور جستجو در 3 مرحله می باشد:
- 1- خزنده های وب (Web Crawlers): خزنده ها در اصل ربات هایی هستند. و به صورت مداوم صفحه های جدید و به روز شده را بررسی میکنند. خزنده های موتور جستجو از طریق URL ها از هر صفحه به صفحه دیگر پرش میکنند و فرآیند ایندکسینگ بر اساس اطلاعاتی است که کراولرها از آنالیز هر صفحه به دست می آورند.
- 2- ایندکسینگ : موتور جستجو در مرحله ایندکسینگ گزارشی سازماندهی شده و آنلاین از تمام صفحات وب جمع آوری میکند. وقتی که کاربران کلمه یا عبارتی را جستجو میکنند. موتور جستجو بر اساس داده هایی که در گزارش ایندکسینگ وجود دارد. تصمیم میگیرد که محتوا را به کاربر نشان دهد یا نه. هر چقدر که گوگل و سایر موتورهای جستجو درک بهتر و عمیق تری از محتوای صفحه شما داشته باشند، شانس کسب رتبه شما برای کوئری های مرتبط بالاتر خواهد رفت و در نتیجه سئو سایت بهتری خواهید داشت.
- 3- الگوریتم های جستجو: بر اساس محاسباتی که در دو مرحله قبل صورت گرفته است. موتور جستجو میزان کیفیت و ارزش صفحه را درجه بندی کرده و میزان مرتبط بودن آن صفحه با کوئری کاربر را تعیین میکند و در نتیجه به آن صفحه رتبه میدهد.
چرا موتورهای جستجو نیاز به سئو دارند؟
با اینکه گوگل یک موتوری هوشمند می باشد اما همچنان نیاز به کمک کاربران خود دارد، آنها همیشه تلاش می کنند تا نتایج بهتری را به کاربران خود ارائه نمایند، با این وجود محدودیتهایی در این مسیر وجود دارد که ایجاد می کند تا سایت نیاز به سئو داشته باشد. اگر سئو بصورت اشتباه انجام شود، میتواند سایت شما را از دید کاربران پنهان کند. تمام تلاشی که انجام دادید را هدر دهد. در نتیجه سبب میشود تا رقبای شما با محتوایی ضعیف تر بتوانند بازدید و محبوبیت بیشتری داشته باشند.
ربات های خزنده گوگل آیتم های نسبتا مشخصی برای شناسایی و درک محتوای سایت شما دارند. و در صورت رعایت این موارد شانس شما برای کسب جایگاه بهتر در گوگل افزایش می یابد. این فاکتورها را اصطلاحا onpage seo می نامیم و برای موفقیت باید دقیقا بدانیم که این فاکتورها در سئو چه می باشند.
برای اطلاعات بیشتر پیشنهاد میکنیم به بخش آموزش سئو در سایت مراجعه نمایید.
دیدگاهتان را بنویسید