آموزش رایگان وردپرس 0 تا 100 + نکات کلیدی
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا اپن سورس و کاملا رایگان می باشد. از آنجایی که وردپرس دارای قابلیت هایی از جمله متن باز بودن، ارائهی آپدیتهای منظم، دارا بودن پلاگین ها و تمهای متنوع و کاربردی میباشد، محبوبیت زیادی دارد. وردپرس توسط زبان بسیار محبوب PHP نوشته شده و از قدرت MySQL برای ذخیره داده ها استفاده می کند. آموزش رایگان وردپرس را با ارائه نکات کلیدی از یادگیری آنلاین همراه باشید.
وردپرس چیست ؟ چرا باید از بهترین cms دنیا استفاده کنیم؟!
وردپرس یا همان سیستم مدیریت محتوا (به انگلیسی: CMS) است. که برای ساخت وب سایتها و وبلاگها از آن استفاده می شود. که به شما امکان مدیریت محتوای سایتتان(مانند: متن، فیلم، تصویر و….) را به شما می دهد. وردپرس به انگلیسی: WordPress در ابتدا تنها یک سیستم رایگان برای نوشتن وبلاگ بوده است که امکانات مناسبی در اختیار کاربران قرار میداد. اما به مرور به صورت یک سیستم مدیریت محتوا یا نرمافزار اوپن سورس و رایگان برای مدیریت محتوای سایتها مورد استفاده قرار گرفت.
وردپرس در ادامه راه پروژهٔ موفق b۲ است که در سال ۲۰۰۳ شکل گرفت. نام وردپرس را کریستیان اِسلِک، دوست مت مولنوگ (توسعهدهندهٔ اصلی وردپرس) پیش نهاد و از آن روز وردپرس با سرعت و پیشرفتی قابل ملاحظه تبدیل به معروفترین و پرکاربردترین ابزار ساخت وبلاگ و سایت بر روی هاست شدهاست. ( به نقل از ویکیپدیا )
بسیاری از ویژگی های اصلی وردپرس که امروزه مورد استفاده کاربران قرا می گیرد، مانند: ویرایشگر متنی وردپرس، مراحل نصب آسان، راحتی استفاده، پیوندهای یکتا، سیستم مدیریت محتوا، تمامی قابلیتهای مدیریتی و سایر ویژگی های آن، از همان ابتدا جزء چیزهایی بوده که توسعه دهندگان وردپرس از به آن فکر می کردند. که امروزه تمامی این تفکرات اجرایی شده است. که در نتیجه وردپرس، برترین cms و سایت ساز دنیا شده است. که همه موارد در آموزش رایگان وردپرس به شما آموزش داده می شود.
ابتدا با آماری از وردپرس بررسی کنیم که چرا وردپرس برای راهاندازی وبسایت بهترین گزینه است؟
مهم ترین نکات:
- بیش از 76 میلیون وبسایت در دنیا از وردپرس استفاده می کنند!
- یعنی نزدیک به 43.4 درصد وبسایتهای دنیا با وردپرس راهاندازی شدهاند!
- ۵۰ هزار وبسایت جدید، روزانه با وردپرس راه اندازی می شود!
- بیش از ۴۰۹ میلیون نفر در طول یک روز از وبسایتهای ساخته شده با وردپرس دیدن میکنند!
(برگرفته از : w3techs)
چگونه با وردپرس سایت بسازیم؟
همانطور که می دانید، برای ایجاد یک وبسایت سیستمهای مدیریت محتوای زیادی وجود دارد. که هرکدام از آنها نسبت به دیگری برتریهایی دارند، اما وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا با افزونه ها و پوستههای(قالب ها) بسیار زیادی است که بسیاری از آن ها به صورت کاملا رایگان در اختیار کاربران قرار گرفته است.
از نکات مثبت و بسیار مهم این است که شما با استفاده از این سیستم مدیریت محتوا بدون آشنایی با برنامهنویسی و یا دانستن زبان برنامه نویسی خاصی، میتونید به راحتی سایت خود را ایجاد کنید.
هرچند مهارت برنامهنویسی از جمله مواردی می باشد که افراد فکر میکنند اگر آنرا ندانند و تخصص نداشته باشند، قادر نخواهند بود که در اینترنت فعالیتی داشته باشند. در صورتیکه این سیستم این امکان را به شما می دهد تا بدون نیاز به دانش برنامهنویسی بتوانید به راحتی کسب و کار خود را در بستر اینترنت راه اندازی کنید.
البته سیستم های مدیریت محتوا برای افرادی هم که تخصص برنامهنویسی دارند بسیار مناسب می باشد. و کاربران میتوانند با کدنویسی هرگونه شخصیسازی برای وبسایت خود انجام دهند و دارای یک وبسایت کاملا شخصی و حرفهای باشند.
مهم ترین ویژگی وردپرس همان منبع باز بودن آن است کنیم که این سیستم به شما منابع رایگان زیادی را ارائه می دهد. که شما بدون پرداخت هزینه میتوانید به طور کامل و رایگان از منابع موجود وردپرس استفاده نمایید. در این دوره با آموزش رایگان وردپرس از یادگیری آنلاین در کنار شما خواهیم بود. تا سیات خود را در سریع ترین زمان ممکن ایجاد کنید.
آموزش نصب وردپرس بر روی هاست سی پنل تصویری و قدم به قدم
شرکتهای فراوان و زیادی برای ارائه هاست وب سایت در دنیا وجود دارند. که این هاست ها شامل هاست ایران، کانادا، آلمان و… می باشد. اغلب هاستهایی که در خارج از ایران قرار دارند از سی پنل استفاده میکنند. که ما به شما آموزش می دهیم تا چگونه و با چند کلیک ساده وردپرس را بر روی هاست CPanel نصب نمایید. تا سایت خود را راه اندازی کنید.
سی پنل یا CPanel چیست؟
سی پنل یک پنل مدیریت هاستینگ میباشد. و با توجه به امکانات خیلی خوبی که دارد، نسبت به سایر پنل ها (دایرکت ادمین) دارای محبوبیت بیشتری می باشد. که بیشتر بر روی هاستینگهای خارج از کشور نصب میشود. زیرا بخاطر وجود تحریم امکان نصب cpanel بر روی هاستینگهای داخل ایران وجود ندارد.
مرحله ۱: ابتدا وارد بخش file manager در سی پنل سایت خود شوید.
مرحله ۲: سپس بعدر از ورود به فایل منیجر ، صفحهای مشابه تصویر زیر مشاهده می کنید. حال در سمت چپ بر روی public_html کلیک کنید و بهد از آن گزینه upload را بزنید.
مرحله ۳: حال فایل زیپ شده وردپرس را انتخاب کنید و آن را بارگذاری کنید. باید فایل را extract کنید. کافیست روی آن راست کلیک کرده و گزینه extract را بزنید تا از حالت فشرده خارج شود. در ادامه باید تمامی فایلهای اکسترکت شده را انتخاب کنید و سپس روی گزینه move کلیک نمایید که آنها را به پوشه public_html انتقال دهید. همانند تصویر زیر انجام دهید.
مرحله ۴: در این مرحله بعد از آنکه فایل هارا بارگذاری کردید، باید پایگاه داده خود را ایجاد کنید. کافیت در بخش مدیریت هاست خود بر روی گزینه MySQL® Database Wizard در بخش Database کلیک نمایید.
مرحله ۵: نام کاربری دلخواه خود را وارد کنید تا به مرحله بعد بروید.
مرحله ۶: در این مرحله باید نام کاربری و رمز عبور دلخواه خودتان را وارد کنید. در نهایت با تأیید مواردی که به شما نمایش داده شده، پایگاه داده مورد نیاز را ایجاد کنید.
مرحله ۷: حالا مجدد به مرورگرتان برگردید و با وارد کردن آدرس سایت در مرورگر و زدن اینتر وارد مرحله نصب وردپرس شوید. سپس زبان مورد نظر را انتخاب نمایید و گزینه بزن بریم را بزنید تا وارد صفحه زیر میشوید.
مرحله ۸ : حالا باید اطلاعات پایگاه دادهای که ایجاد کردید را وارد کنید. در این مرحله هم شما اطلاعات سایت خودتان مانند نام سایت، نام کاربری، رمز عبور و … را مشخص کنید و بعد روی راهاندازی وردپرس کلیک نمایید. در نهایت وردپرس شما نصب شده و هم اکنون میتوانید از سایتی که ایجاد کردید استفاده کنید.
منتظر آپدیت های بعدی آموزش رایگان وردپرس از یادگیری آنلاین در این صفحه باشید.